Julsill eller bara nyklassiska sillinläggningar.
Jag älskar att lägga in sill men jag är inte så förtjust i sillinläggningar men de är roliga att göra och går att göra med många olika variantar och smaker så man verkligen kan testa sin kreaktivitet till max!
Nu tänker jag skriva om mina favoritinläggningar vilket kommer ifrån allt om mat julspecial något år sedan men smakerna funkar fortfarande bra.
Äppel- och kanel sill
Rosmarin- och enbärs sill
Apelsin, chili - och stjärnanis sill

Snabb sillag:
2 dl Vatten
1 dl Strösocker
0,5 dl Ättiksprit
Värm upp tills sockret har löst sig och sedan låt det svallna.
klart att använda!
obs! en omgång lag räcker till en sillinläggning!
Äppel- och kanel sill:
1 burk inläggningssill
2 st röda äpplen, typ: ingrid marie.
kanelstänger.
Gör så här:
skälj och dela äpplet
varva avsköljd inläggningssill med äpplen och kanelstänger i en ren vacker gammaldags glasburk och häll över inläggningslagen, låt stå och dra in smakerna i ett dygn.
Apelsin, chili- och stjärnanis sill:
1 burk inläggningssill
1 stor Apelsin
1 medelstor röd chilifrukt
5 stjärnanisar
Gör så här:
Rengör Apelsinen noga och skiva den.
Skiva chilifrukten och pilla ut kärnorna.
Varva avsköljd inläggningssill med apelsin- och chilifrukts skivor, med stjärnanisen i en ren och vacker burk.
Låt det dra i ett dygn!
Rosmarin- och enbärs sill:
1 Burk Inläggninssill
4 st kvistar Rosmarin
10 st enbär
Gör så här:
Varva avsköljd inläggningssill med rosmarin kvistar och enbären i en ren och vacker burk.
Låt sillen dra i ett dygn i kylskåp.
Tips! Gör gärna dubbelt eller flerdubbelt av inläggningslagen så blir sillarbetet lättare och mycket mer effektivt!
Nu tänker jag skriva om mina favoritinläggningar vilket kommer ifrån allt om mat julspecial något år sedan men smakerna funkar fortfarande bra.
Äppel- och kanel sill
Rosmarin- och enbärs sill
Apelsin, chili - och stjärnanis sill

Snabb sillag:
2 dl Vatten
1 dl Strösocker
0,5 dl Ättiksprit
Värm upp tills sockret har löst sig och sedan låt det svallna.
klart att använda!
obs! en omgång lag räcker till en sillinläggning!
Äppel- och kanel sill:
1 burk inläggningssill
2 st röda äpplen, typ: ingrid marie.
kanelstänger.
Gör så här:
skälj och dela äpplet
varva avsköljd inläggningssill med äpplen och kanelstänger i en ren vacker gammaldags glasburk och häll över inläggningslagen, låt stå och dra in smakerna i ett dygn.
Apelsin, chili- och stjärnanis sill:
1 burk inläggningssill
1 stor Apelsin
1 medelstor röd chilifrukt
5 stjärnanisar
Gör så här:
Rengör Apelsinen noga och skiva den.
Skiva chilifrukten och pilla ut kärnorna.
Varva avsköljd inläggningssill med apelsin- och chilifrukts skivor, med stjärnanisen i en ren och vacker burk.
Låt det dra i ett dygn!
Rosmarin- och enbärs sill:
1 Burk Inläggninssill
4 st kvistar Rosmarin
10 st enbär
Gör så här:
Varva avsköljd inläggningssill med rosmarin kvistar och enbären i en ren och vacker burk.
Låt sillen dra i ett dygn i kylskåp.
Tips! Gör gärna dubbelt eller flerdubbelt av inläggningslagen så blir sillarbetet lättare och mycket mer effektivt!
Kommentarer
Postat av: Kryddburken
Hej! Va roligt med fler matbloggare! Ser trevlig ut din sida, härlig med lite bilder också! Tack för din kommentar på Kryddburken!
Postat av: Birgitta
Hej, blev glad när jag hittade dina sillrecept - letade efter kanelsill som jag tror att jag hörde nåt om på radio. Det här låter gott, den/de kommer att stå på julbordet!
Trackback