Saffransscones
Detta är mitt exprimentella recept för er som inte har lust med att baka lussekatter eller tidskrävande jäsdegar, och blir lätt en favorit hos familjen, släkten eller hos vännerna!
Saffranet i scones gör att smaken påminner om gotlänsk saffranspannkaka och jag rekommenderar dessa scones till alla, eftersom att det är svårt att misslyckas med detta recept och lätt blir en återkommande favorit.
Här serverar jag mina saffranscones med lättvipsad grädde och min hemlagade Blåbär, björnbär, vanilj och kanel marmelad tillsammans med en ryckande kopp med earl grey cream som är köpt hos kränku i visby.
Receptet räcker till 4 medelstora Saffranscones.
8 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
4 tsk Bakpulver
100g Margarin
3 dl Mjölk, gärna standardmjölk
1g Saffran
½ dl Socker
Koka upp mjölken tillsammans med saffranet och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
Fördela fettet i mjölet med hjälp av dina händer.
Blanda i den avsvalnade saffransmjölken och forma 4st scones på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca. 10 minuter.
Nu har du lyckats med en snabb och välsmakande afternoon tea som du och dina vänner, familj eller släkt sent kommer att glömma.
Blåbär, björnbär, vanilj och kanel marmelad.
Jag har nyss varit ute på praktik och av en slump smakade jag på denna marmelad för att kolla smaken och mums vad god den var! (och är fortfarande). Man kan lätt urskilja smakerna i denna marmelad med en viss sötma av vaniljen och det lite kryddiga smaken av kanel som verkligen gifter sig med björnbären, det är en kombination som jag kommer att fortsätta med!
Nu kan alla njuta av denna fantastiskt goda marmelad som verkligen är superenkel att göra.
Receptet räcker till 2 medelstora syltburkar.
500g frysta blåbär
500g frysta Björnbär
2 st stora vaniljstänger
4 st Kanelstänger
Syltsocker 1+3
Använd en stor kastrull eller gryta
Häll i bären, Kanelstängerna, de urskrapta vaniljstängerna och vaniljfröna.
Häll över syltsockret och rör om till marmeladen börjar att koka.
Koka under omrörning tills en del av vätskan har reducerats. (ca. 2 - 8 minuter)
Häll upp i varma och väl rengjorda syltburkar.
Öppnade burkar förvaras svalt.
Med denna mermelad kommer din afternoon tea att bli en succé, jag lovar!
Kommentera gärna!