Saffransscones

    Detta är mitt exprimentella recept för er som inte har lust med att baka lussekatter eller tidskrävande jäsdegar, och blir lätt en favorit hos familjen, släkten eller hos vännerna!
Saffranet i scones gör att smaken påminner om gotlänsk saffranspannkaka och jag rekommenderar dessa scones till alla, eftersom att det är svårt att misslyckas med detta recept och lätt blir en återkommande favorit.


Här serverar jag mina saffranscones med lättvipsad grädde och min hemlagade Blåbär, björnbär, vanilj och kanel marmelad tillsammans med en ryckande kopp med earl grey cream som är köpt hos kränku i visby.

Receptet räcker till 4 medelstora Saffranscones.

8 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
4 tsk Bakpulver
100g Margarin
3 dl Mjölk, gärna standardmjölk
1g Saffran
½ dl Socker

Koka upp mjölken tillsammans med saffranet och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
Fördela fettet i mjölet med hjälp av dina händer.
Blanda i den avsvalnade saffransmjölken och forma 4st scones på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca. 10 minuter.

Nu har du lyckats med en snabb och välsmakande afternoon tea som du och dina vänner, familj eller släkt sent kommer att glömma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0