Blåbär, björnbär, vanilj och kanel marmelad.
Jag har nyss varit ute på praktik och av en slump smakade jag på denna marmelad för att kolla smaken och mums vad god den var! (och är fortfarande). Man kan lätt urskilja smakerna i denna marmelad med en viss sötma av vaniljen och det lite kryddiga smaken av kanel som verkligen gifter sig med björnbären, det är en kombination som jag kommer att fortsätta med!
Nu kan alla njuta av denna fantastiskt goda marmelad som verkligen är superenkel att göra.
Receptet räcker till 2 medelstora syltburkar.
500g frysta blåbär
500g frysta Björnbär
2 st stora vaniljstänger
4 st Kanelstänger
Syltsocker 1+3
Använd en stor kastrull eller gryta
Häll i bären, Kanelstängerna, de urskrapta vaniljstängerna och vaniljfröna.
Häll över syltsockret och rör om till marmeladen börjar att koka.
Koka under omrörning tills en del av vätskan har reducerats. (ca. 2 - 8 minuter)
Häll upp i varma och väl rengjorda syltburkar.
Öppnade burkar förvaras svalt.
Med denna mermelad kommer din afternoon tea att bli en succé, jag lovar!
Kommentera gärna!